ponedeljek, 2. december 2013

Ansambel Biseri

ANSAMBEL BISERI


Ansambel Biseri prihaja iz Male Pristave pri Pivki. Štiri mlade člane druži prijateljstvo ter ljubezen do glasbe. Ansambel sestavljajo brat in sestra, Alen  in Sabina Klepčar, bratranec Sandi Morel, ter drugi bratranec Boris Prunk. Poudarek dajejo na kvalitetno izvajanje skladb, kar je po njihovem mnenju cilj do uspeha.
Njihovi začetki segajo v leto 2003, ko sta Alen in Sandi pričela z igranjem v domačem kraju. Čez nekaj časa sta ugotovila, da brez punc pač ne gre in sta medse poklicala Alenovo sestro Sabino. V letu 2006 pa je prišlo še do zadnje spremembe, saj se jim je pridružil še drugi bratranec Boris. Od septembra istega leta ansambel tudi uradno deluje kot Kulturno umetniško društvo Ansambel Biseri.
Že vrsto let sodelujejo tudi na različnih festivalih, kjer dosegajo odlične rezultate. Njihov trenutno najodmevnejši rezultat je zmaga na Festivalu Vurberk 2013, kjer pa so poleg zmage še osvojili plaketo Lojzeta Slaka za najboljšo izvedbo na festivalu in pa nagrado radijskih postaj za najboljšo skladbo festivala.

Všeč so mi, ker poleg vseh ostalih obveznosti, ki jih imamo danes mladi, najdejo dovolj časa in energije, da uresničujejo svoje želje, cilje. Sama se tudi dobro poznam z vsemi člani ansambla in kot večkrat povedo, je za uspeh potrebne izjemno veliko vaje, truda, odrekanj in volje. Iz lastnih izkušenj lahko to potrdim, saj se tudi sama ukvarjam z glasbo in vem, kako naporno je včasih sedeti pred instrumentom in vaditi, ter si velikokrat želiš, da ti ne bi bilo tega treba. Mislim, da so lahko s svojo mladostno energijo in vztrajnostjo vzgled marsikateremu današnjemu najstniku.
Več o ansamblu si lahko preberete na njihovi spletni strani, slišite jih lahko prek youtuba, njihove novičke pa si poglejte na njihovem facebook profilu.


Maja P., 9. b, OŠ Pivka

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Hvala, ker nas bereš (in komentiraš). Tvoje mnenje ŠTEJE!